На мішень для відвертих кепкувань читачів і фактор роздратування журналістської спільноти України перетворилося друковане видання Херсонської міської ради — газета «Херсонський вісник».

 Донедавна вона мала свою постійну аудиторію і повагу городян. Та ось з подачі тієї-таки міськради у тижневику змінилися редактор і команда, з якої пішло чимало справді професіональних, освічених репортерів. Тож за браком конструктивних ідей стосовно змісту новий склад редакції заповзявся дивувати земляків дивакуватою креативністю, котра їх просто шокувала. З нинішнього року назва газети українською мовою стала друкуватися з додаванням «ять», хоча цей знак був характерний винятково для дореволюційного російського алфавіту, а не для нашої абетки. На додачу в назву вмонтували ще й зображення пам’ятника засновнику Херсона князю Григорію Потьомкіну, відновленого нещодавно талановитим місцевим скульптором Юріком Степаняном. Але на відміну від оригінала, газетну «копію» виконали у пронизливо-голубому кольорі, що дало підстави для жартів тутешнім гострословам: мовляв, щось у світлішого князя із сексуальною орієнтацією стало негаразд.

Але й це ще було півбіди. Журналістська братія з подивом визначила: «креативний» заголовок «Херсонського вісника» багато в чому відтворює дизайнерські рішення, використані при розробці кліше для зовсім іншого видання — «Одеський вісник». Різниця хіба що у тому, що одесити вмонтували в заголовок зображення іншого пам’ятника, і в голубий його не перефарбовували. Тому на інтернет-сайтах нині повнісінько єхидних коментарів, звинувачень у плагіаті, та фотознімків двох газетних заголовків із пропозицією знайти різницю.

На своїх сторінках «Херсонський вісник» цей скандал ніяк не коментує. Відмовчується і його редактор Ольга Співакіна. Натомість обурення більш-менш грамотних читачів і журналістів розділила секретар Херсонської міськради Зоя Бережна — філолог за освітою. «Мені показували вже готовий макет оновленого міськрадівського видання і пояснювали, що його схвалила прес-служба. Міський голова Володимир Сальдо також «не в темі», бо на час виходу першого у новому році номера пішов у відпустку. Тепер говоритиму з ним про необхідність змінити вигляд комунальної газети відповідно до норм літературної української мови. Гадаю, це питання треба залагодити ще до сесії міськради — адже вона запланована аж на лютий, а «Херсонський вісник» виходить щочетверга. Немає жодної потреби ще кілька тижнів дратувати читачів недоліками, що дуже впадають в око», — резюмувала Зоя Бережна.