Народний депутат Євген Царьков (фракція КПУ) стурбований ситуацією на сільськогосподарському підприємстві «Амбарове», що в Одеській області, яке заборгувало своїм працівникам заробітної плати на суму 289 500 тисяч гривень. 

За словами Є. Царькова, сільгосппідприємство отримало заборгованість у зарплаті в спадщину, після реформування однойменного радгоспу. «2000 року селянське фермерське господарство «Експрес-1» стало правонаступником КСП «Амбарове» і взяло на себе обов’язки з виплати заборгованості у заробітній платі. За наступні два роки, включаючи й 2000-й, нові власники нібито повернули борги — більш як 100 тисяч, а іншу частину обіцяли віддати до 2004 року. Але ця умова не відповідає дійсності», — повідомив парламентарій. 

Крім того, за словами комуніста, жителі села Амбарів досі не одержали свідоцтв на майновий пай. 

Щоб остаточно розібратися в цьому питанні парламентарій відправив запит Генеральному прокурору Віктору Пшонці, главі Мінагрополітики Миколі Присяжнюку та голові Одеської облдержадміністрації Едуарду Матвійчуку.

Крім того, депутат запевнив: ситуацію в Амбарові взято Компартією під контроль. «Ми відстежуватимемо, як виплачують борги, своїми силами будемо «дотискати» прокуратуру, міністерство та очільника області», — заявив Євген Царьков.

Вл. інф.