Напередодні Дня св. Валентина, 11 лютого в Донецьку та 12 лютого в Києві, відбудеться шоу «Вибух магії».

 

Захід підтримує одна з відомих вітчизняних компаній з виробництва солодощів. Вона й вирішила створити майданчик для зустрічі світових магів, аби порадувати українців розвагою такого класу і масштабу... Принаймні так прокоментували ідею шоу організатори і запевнили, що зроблять квитки максимально доступними для громадян.

Магічна феєрія об’єднає на одній сцені магів із восьми країн, серед них представники США, Латвії, Італії та інші. Вчора на прес-конференції у столиці журналістам продемонстрували невеличкий фрагмент дійства. А саме номер українських магів, яким аплодував увесь світ (так було зазначено у прес-релізі), — дуету Doulbe Fantasy (на знімку). Чесно кажучи, цей виступ у класичних традиціях естрадного мистецтва: дівчину саджають у коробку і пронизують шпагами... Отже, маги та чародійники — це, насправді, ілюзіоністи та фокусники.

Україну на анонсованому концерті представлятимуть Віталій Горбачевський (володар світових нагород World magіc awards і Гран-прі фестивалю у Монте-Карло) та його учень Віталій Лузкарь, відомий як переможець шоу «Україна має талант». Вони з київської школи ілюзіону, яка відрізняється від західних тим, що наші фокусники не роблять трюк заради самого трюку. Кожен фокус — історія зі своїм загадковим смислом.

Організатори трохи відкрили таємниці майбутньої програми та розповіли, що на українців чекають незвичні номери, серед яких: перетворення людини на кіборга, який потім розбиратиме себе на частини, а для спеціального шоу із мильними бульбашками привезуть 500 літрів мильної рідини. А також на усіх присутніх сюрпризи чекають ще до початку шоу-програми. Глядачі зможуть проходити до зали вже за годину до початку виступів світових гостей.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.