У Сумах перед приміщенням Ковпаківського райвідділу міліції відбулося кілька мітингів протесту, викликаних «дивною» смертю 32-річного сумчанина під час допиту.
Крім родичів загиблого, в акції брали участь представники козацтва, Молодіжного національного конгресу, обласного громадсько-політичного центру «Відкрите суспільство», а також родичі сумчан, які свого часу постраждали від свавілля «вартових порядку».
Протестувальники вимагали звільнення керівництва сумської міліції та притягнення до відповідальності осіб, винних у смерті Олексія Ходакова.
Нині, паралельно з міською прокуратурою, службовим розслідуванням «загадкової» смерті під час допиту займаються співробітники Міністерства внутрішніх справ.
Як заявив на зустрічі з місцевими журналістами один із міліцейських керівників, виходячи з висновків сумських судмедекспертів та наявних матеріалів, представники міністерства більше схиляються до висновку, що жодного насилля відносно загиблого не застосовувалося. Водночас він наголосив, що крапку в цій історії буде поставлено тільки на основі результатів біологічних досліджень.