Заяви Прем’єр-міністра Миколи Азарова про доцільність зближення України з країнами Митного союзу залишаться порожніми розмовами. Таку точку зору висловив перший секретар ЦК Компартії України Петро Симоненко після покладання квітів до пам’ятника В. І. Леніну, повідомила прес-служба партії.
«Питання економічної інтеграції з країнами СНД давно вже треба було вирішувати по суті, а не спекулятивно використовувати «газову» проблему для свого збагачення. Нам треба думати про майбутнє українського військово-промислового комплексу, про товаровиробника, про збереження наукового потенціалу й культурних зв’язків. Тому треба менше говорити, а більше діяти.
Лідер Компартії нагадав, що нинішня партія влади йшла на вибори під гаслом інтеграції України в структури на базі СНД, однак ці заяви залишилися лише деклараціями.
Водночас П. Симоненко вважає передвиборною політичною демагогією заяви Міністерства фінансів про повернення громадянам вкладів Ощадбанку СРСР. «Усі двадцять років представники влади займалися лише політичними балачками, а не поверненням заощаджень громадянам. Вони лише торгують цією ідеєю заради обману народу під час виборчих кампаній», — підкреслив він.
Політик нагадав, що комуністи запропонували визнати втрачені заощадження державним боргом України, що зобов’яже державу незалежно від зміни влади закладати в бюджет кошти, необхідні для компенсації заощаджень.
«Ми у своєму законопроекті чітко вказали джерело отримання коштів для компенсацій вкладів. Це податок на предмети розкоші, оплата обміну валюти, запровадження монополії на виробництво лікеро-горілчаної продукції», — додав Петро Симоненко.