Резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи щодо України стимулюватиме нашу державу до подальшої співпраці з РЄ у просуванні демократичних реформ. Таке сподівання під час планового засідання ПАРЄ в рамках дебатів на тему «Функціонування демократичних інститутів в Україні» висловив народний депутат України Олексій Плотніков (Партія регіонів).
«Ми вдячні Парламентській асамблеї за її внесок у розвиток демократичних реформ в Україні. Ті, хто уявляє сьогоднішню дискусію виключно як таку, що має метою критику ситуації в нашій країні, не мають рації. Нинішня розмова — це можливість проаналізувати досягнення і проблеми, визначити відповідальність і завдання кожного — як України, так і Ради Європи — в подальшому просуванні реформ», — зауважив парламентарій.
«Так, в Україні є проблеми, в тому числі — з точки зору виконання зобов’язань перед РЄ. Але таких проблем із кожним роком стає дедалі менше», — додав політик.
На думку народного депутата, Парламентській асамблеї треба й надалі аналізувати функціонування демократичних інституцій в Україні, керуючись підходами, ухваленими ПАРЄ в загальноєвропейському контексті.