Зазіханням на соціальний транспорт назвав скасування низки маршрутів Укрзалізницею народний депутат України, перший секретар Донецького обкому Компартії України Микола Кравченко.

Раніше представники Укрзалізниці пояснювали необхідність скасування потягів через їхню збитковість чи погану завантаженість.

Відновлення залізничного сполучення в попередньому обсязі було однією з вимог загальнообласного мітингу комуністів, який пройшов у Горлівці. Крім того, учасники заходу висловилися за скасування експерименту із реформування системи охорони здоров’я в області, а також проти «спроб фашизації країни». Напередодні на спільній прес-конференції народні депутати Микола Кравченко та Спиридон Кілінкаров розповіли про протестні акції у містах Донецької та Луганської областей. Зокрема, на Донеччині такі мітинги в рамках єдиного дня протестних дій відбулися у Маріуполі, Шахтарську та Дружківці. «Такого тотального наступу на соціальні права громадян ніколи не було», — зазначив М. Кравченко.

Він додав, що влада «почала тиснути і шантажувати» деяких кандидатів від КПУ на майбутніх парламентських виборах. Комуніст висловив припущення, що Партія регіонів «буде жорстко погрожувати кандидатам від КПУ, як це було на місцевих виборах 2010 року».

Делегація Донецького обкому Компартії України на чолі з Миколою Кравченком взяла участь в урочистостях у день річниці Переяславської ради. Зустріч відбулася на території Ростовської області Росії. Комуністи Донеччини разом із російськими колегами відвідали меморіальний комплекс Симбірської висоти поблизу Таганрога, де вшанували пам’ять полеглих під час боїв останньої війни. «Єдина родина радянських народів, об’єднана дружбою, вірою у світлі комуністичні ідеали, продемонструвала всьому світу велич подвигу, самовідданості й доблесті простих трудівників», — зазначив, виступаючи біля монумента, Микола Кравченко. Крім того, донеччани стали учасниками фестивалю, присвяченого єдності народів України та Росії.

Донецьк.