Хокей. Перший в історії «Матч зірок ПХЛ» (українці проти легіонерів) відбувся. Втішно констатувати, що свято в столичному Палаці спорту вдалося на славу. По-перше, кияни, котрі скучили за льодовою грою, як за кращих часів, заповнили по вінця трибуни споруди. А ті, хто залишилися вдома, могли спостерігати за яскравою подією на екранах телевізорів. Пряму трансляцію вів Перший національний телеканал.
Жодної помпезності і показухи не було, натомість в залі відчувався якась особлива потужна любов до хокею. Юні вихованці київських хокейних шкіл вийшли на лід із державними прапорами України, Росії, США, Білорусі, Словаччини, Чехії, Латвії, Литви — країн, громадяни яких виступають у чемпіонаті ПХЛ.
Ще одна подія, котра, гадаємо, дуже сподобається вболівальникам: під час свята відбулася презентація загальнонаціонального цілодобового телеканала «Хокей».
Хор імені Григорія Верьовки і весь зал заспівали Державний Гімн України. Генеральний директор ПХЛ Юрій Загородній сказав теплі слова учасникам і глядачам. Група «Lіght» виконала гімн ПХЛ. А після представлення команд розпочався матч.
Уже на другій хвилині першу, історичну шайбу закинув форвард «Сокола» і команди українців Костянтин Касянчук (його назвали найкращим гравцем матчу у складі своєї команди, а у легіонерів — литовця Артураса Катуліса із «Беркута»). Ну а закінчився двобій перемогою «Зірок України» — 14:12 (4:5, 5:5, 5:2). Нехай вас не дивує така кількість закинутих шайб. Адже це було спортивне шоу, гра без силових прийомів, але високого рівня, що особливо сподобалося вболівальникам.
Окрім матчу відбудуться конкурси хокейної майстерності: на швидкість (нападники, оборонці спиною та воротарі), на силу кидка по борту (по два виконавці від кожної команди), виконання булітів (сильнішими виявилися легіонери — 3:1).
Ще раз зробимо комплімент організаторам. Звичайно, можна було знайти якісь прорахунки і недоробки. Але чи варто це робити? Адже загалом, як на перший раз, все було на рівні. А от наступні подібні заходи, можете не сумніватися, будуть ще захопливішими...
Атакують українці.
Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ.