У «живому ланцюгу» на честь Дня Соборності та Свободи України, що 22 січня протягнувся в Тернополі від пам’ятника Тарасу Шевченку до пам’ятника Степану Бандері, стояли учасники першого пам’ятного «ланцюга», який з’єднав Схід і
Захід країни 1990 року, та молоді люди — ровесники тих подій. Разом вони співали гімн нашої держави, патріотичні пісні. 
Квіти лягли до пам’ятників борців за незалежність України, поховань на Микулинецькому кладовищі, де покоїться прах полковника генштабу УНР Євгена Мишковського, підполковника, начальника розвідки Українських січових стрільців Андрія Клима, генерал-хорунжого УНР, заступника військового міністра Павла Кудрявцева. Делегації Тернопільщини і Хмельниччини провели на мостах спільні заходи під назвою «Збруч — ріка єднання». В Гусятині, наприклад, поєднавши синє і жовте полотнища, підняли Державний прапор, випустили в небо голубів, сині й жовті кульки. У Підволочиську делегації, зустрівшись на мосту через Збруч та обмінявшись привітаннями і короваями, святковою колоною рушили до Волочиська, де відбулося міжобласне свято. 
Торік гостей приймав Підволочиськ. А в обласному державному архіві Тернопільської області відкрито виставку «Один народ — одна держава», де представлено рідкісні документи початку минулого століття, які передували проголошенню Акта Злуки.
Тернопільська область.