Одразу кілька масових акцій відбулися в Донецькій області в неділю, в День Соборності та Свободи. Комуністи на своєму мітингу закликали «здорові сили народу України не допустити проведення акцій націоналістів та провокацій неонаціоналістичних організацій». Представники «лівих» зібралися також цього дня в Артемівську.
Увага до Артемівська пояснювалася запланованою ходою представників ВО «Свобода». Кілька десятків активістів цієї організації пройшли містом, скандуючи гасла «Слава Україні, героям слава, смерть ворогам!» та «Банду — геть!». Учасники ходи розповіли, що на них несподівано напали люди з табору комуністів і стали ламати держаки прапорів. У конфлікт втрутилася міліція, відтіснивши нападників. Після чого «свободівці» рушили ходою далі.
А в обласному центрі, де цього дня біля пам’ятника Тарасу Шевченку кілька опозиційних політичних організацій зібралися на молебень та святковий мітинг, також не обійшлося без конфліктів. Представникам громадської організації «Ніхто, крім нас» не сподобався червоно-чорний партійний прапор Конгресу українських націоналістів. Із криками: «Не буде фашистського прапора в центрі Донецька!» кілька чоловіків кинулися до лідера донецького осередку КУН Марії Олійник, намагаючись вирвати з рук вудку, до якої було прив’язане полотнище.
Цього самого дня в центрі Донецька можна було побачити і російський триколор: кілька десятків представників партії «Русский блок», відзначаючи річницю Переяславської ради, вигукували гасла: «Донецьк — серце Росії», «Объединим в единый союз Великую, Малую и Белую Русь» тощо.
Донецьк.