Завдяки підтримці благодійного фонду народного депутата Сергія Терещука (Народна партія) у світ вийшла третя збірка віршів 50-річної жительки села Конельські Хутори Фросини Мороз «З осені у літо відпусти».

Знайомство із землячкою-поетесою відбулося у Сергія Миколайовича навесні минулого року. Спілкування з людиною, котра з дитячих літ прикута хворобою до ліжка, вразило і схвилювало його до глибини душі.

— У розмові з цією незвичайною, сильною духом жінкою, — поділився Сергій Терещук, — я відчув мізерність і марноту усіх проблем, котрі ще недавно здавалися дуже важливими і складними. Я дивився у сповнені добра і теплоти очі, слухав щирі рядки віршів і здавалося, що лине тиха, задумлива мелодія — така світла енергія огорнула скромну, затишну оселю.

Сергій Миколайович дізнався, що на вірші сільської поетеси місцеві музиканти створили гарні пісні. А київський композитор Володимир Корсунський особисто приїздив у Конельські Хутори, щоб познайомитися з автором чудового вірша «Батьківська хата» і попросити дозволу покласти його на музику. Так народилася ще одна лірична пісня, котра звучить тепер по всеукраїнському радіо.

Коли чергову поетичну книжку Фросини Мороз видрукували у видавництві, Сергій Терещук потурбувався, щоб презентація збірки відбулась у сільському Будинку культури та в районній бібліотеці. До того ж, за участю поетеси, її колег по перу, односельців, вокального ансамблю «Гармонія», котрий виконує пісні на Фросинині вірші.

Музично-літературний вечір і в Конельських Хуторах, і в райцентрі Жашків видався на славу. Фросина Мороз була щаслива, як ніколи. Вона від усього серця ділилася із земляками своїм світом добра, віри, безкорисливої любові. Й кожен учасник дійства відчув себе у цьому світі потрібнішим і щасливішим.

 

Черкаська область.

Зліва направо: народний депутат Сергій Терещук, директор Будинку культури села Конельські Хутори Любов Луценко з Фросиною Мороз.

Фото прес-служби Сергія Терещука.