За фактом смерті 32-річного сумчанина Олексія Ходакова під час допиту в місцевому райвідділі міліції міська прокуратура порушила кримінальну справу. Прес-служба Сумської обласної прокуратури повідомила: її порушено за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки).

Нагадаємо: минулого вівторка в Ковпаківському райвідділі під час «дружньої розмови» з оперативниками сумчанин помер. Олексія Ходакова привезли з дому до райвідділку після 13-ї години, а десь за чотири години по тому вже вдову Валентину Ходакову невідомий слідчий сповістив по телефону про трагедію.

Правоохоронці наполягають, що це сталося через гострий панкреатит і слабке серце. Такий діагноз вказано й у довідці медекспертизи. Однак дружина померлого (чи вбитого?) категорично спростовує цей висновок: мовляв, чоловік ніколи не хворів на панкреатит, ні на що не скаржився і в жодній лікарні з будь-яким іншим захворюванням на обліку також не перебував. Версію вбивства Олексія Ходакова правоохоронцями обстоює і його брат Ігор, який під час відвідин моргу побачив «кров, що запеклася на вустах померлого, та безліч страшних синців на його руках, шиї та підборідді».

Прикриваючись таємницею слідства, правоохоронці категорично відмовляються надати журналістам будь-яку інформацію стосовно трагедії, обставини якої міг знати померлий Ходаков, та через що його було доправлено на фатальний допит. А ось рідним, схоже, з переляку, озвучують страшніші версії: померлий, мовляв, був причетний до вбивства, його автомобілем перевозили диван, на якому вбили жертву...

Удова Олексія Ходакова, чия мати свого часу дослужилася до підполковника міліції, стверджує, що її чоловік ніколи не мав конфліктів із законом. Вона розповіла, чому його забрали на допит: у правоохоронців начебто виникли підозри, що зниклий безвісти в лютому 2011 року 

30-річний громадянин Л. був по-звірячому вбитий, а його тіло, замітаючи сліди, вбивці вивезли в невідомому напрямку автомобілем Олексія Ходакова.

Звинувачуючи правоохоронців у вбивстві чоловіка, Валентина Ходакова звернулася до прокуратури із заявою про призначення повторного розтину померлого із залученням незалежних експертів. На руках у жінки залишилися двоє неповнолітніх синів, 4 і 9 років.

 

Сумська область.