...і на кілька годин паралізував роботу центрального Дніпропетровського залізничного вокзалу. Близько опівночі до довідкової надійшло повідомлення про замінування. Протягом трьох хвилин до вокзалу прибув наряд ДАІ, який чергував неподалік, і перекрив доступ до будівлі з боку проспекту Карла Маркса. Ще через п’ять хвилин на місце події прибула спецгрупа, котра вивела з приміщення вокзалу всіх, хто там перебував.

Пізніше з’ясувалося, що тривога була фіктивна. «Жартівником» виявився 30-літній мешканець Миколаївської області. А ще раніше, 8 січня о 23.05, цей самий чоловік подзвонив до чергової частини Вознесенського МВ УМВС України в Миколаївській області по телефону спецлінії «102» і повідомив, що нібито в будівлі вокзалу закладено вибуховий пристрій.
Як з’ясувалося, чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вирішив перевірити підготовленість співробітників міліції та МНС до дій в екстремальних умовах. Тепер хуліган кається у скоєному.
Слідчим відділенням Вознесенського МВ УМВС порушено кримінальну справу за ознаками ч. 1 ст. 259 КК України («Свідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, що загрожують загибеллю людей або іншими тяжкими наслідками»). «Жартівникові» загрожує аж ніяк не жартівливий штраф — від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян чи арешт терміном до 6 місяців, або обмеження волі строком до 5 років.