Ленінський суд Луганська засудив депутата Луганської міської ради Романа Ландика до трьох років позбавлення волі з відстрочкою відбування покарання на два роки. Суд зобов’язав його не виїжджати за межі місця проживання без дозволу правоохоронних органів. Також служителі Феміди змінили запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд і звільнили Романа з-під варти в приміщенні суду, — повідомляє УНІАН.
Під час оголошення вироку в залі суду почулися крики з вулиці. Як з’ясувалося, будинок пікетували три активістки організації Femen. Свою акцію вони почали на вулиці, потім увірвалися до приміщення суду і спробували потрапити на другий поверх, де йшло засідання. Міліція їх блокувала на першому поверсі й вивела через службовий вхід. Активісток Femen заштовхали в машину й повезли до відділення.
Нагадаємо, у ніч з 3 на 4 липня 2011 року в луганському ресторані «Баккара» сталася бійка за участю Ландика та 20-річної моделі Марії Коршунової. Спочатку депутат заперечував факт бійки з Коршуновою, потім заявив, що вона сама напала на нього.