У Житомирі підбито підсумки щорічного конкурсу «Лауреати спортивного року». Кращих атлетів привітали керівники області, віце-президент Національного олімпійського комітету України Валерій Борзов.

Нагородження спортсменів-лауреатів ще раз підтвердило, що Житомирщина особливо славиться неолімпійськими видами спорту. На цьому знімку — три богатирі. Олександр Дідовець (на знімку у центрі) нагороджений у номінації «Спортивна слава області», в якій відзначають ветеранів спортивного руху. Він заслужений тренер України, багаторазовий чемпіон світу з гирьового спорту серед ветеранів. Не раз встановлював дивовижні рекорди. Зокрема, під час відзначення 750-річчя від першої літописної згадки про Звягель (Новоград-Волинський) за 4 години 22 секунди шістсот разів підняв діжку з пивом. Наступного року таку ж 50-кілограмову діжку за одну годину підняв 305 разів.

У цій само номінації нагороджений Геннадій Данюк (на знімку праворуч). На початку грудня він повернувся з Казахстану: там проходив чемпіонат світу з армспорту, в якому брали участь атлети із 48 країн. Геннадій Данюк став чемпіоном світу на праву руку і бронзовим призером — на ліву.

Із міста Новограда-Волинського і третій спортсмен — Олександр Пінчук (на знімку ліворуч). Він вихованець спортивної школи інвалідів, обласного центру «Інваспорт», багаторазовий чемпіон України з армспорту. Разом з Геннадієм Данюком брав участь у чемпіонаті світу в Казахстані, посів там п’яте місце серед інвалідів.

Фото Катерини ТАРАНОВСЬКОЇ.