Далай-ламчик, який народився в Київському зоопарку на Різдво, вже приймає гостей. Днями малюк з чорною плямкою на шиї позував журналістам на камеру. Лама-мама Дар’я пишається своїм хлопчиком. А батько Білий уважно спостерігає за сином. Він один із трьох самців лам, що живуть тут. Через кілька років, коли Далай-ламчик стане повнолітнім, його чекає розлука з батьком, бо дорослим «ламовим чоловікам» важко уживатися на одній території.

 

Поки тривав конкурс на ім’я для новонародженого, працівники зоопарку між собою охрестили маля Барсиком. Серед запропонованих імен були новорічні — Санта та Крісмас, зимові — Сніжок та Морозко. Ламчик мав шанс зватися Інді чи Анді, на честь історичної батьківщини предків — гір Анд. Були варіанти Сінклер, Андюша, Ян, Родя, навіть Марципан та Мумрік. Нарешті новий мешканець Київського зоопарку отримав ім’я Далай-ламчик.

Провідний зоотехнік Галина Косинська, яка, власне, першою побачила новонародженого, тішиться, що так вдало почався рік для зоопарку. А різдвяний кіндер-сюрприз наминає гілочки та листочки разом із родиною. Щасливому дитинству не заважає і мороз.

Зі слів пані Галини, для лам мінусова температура є цілком прийнятною.

Фото Олександра СИНИЦІ/УНІАН.