Печерський районний суд Києва переніс засідання у справі екс-міністра МВС Юрія Луценка на 24 січня через недоставку підсудного. Як передає УНІАН, таке рішення ухвалив суддя Печерського райсуду Сергій Вовк.
Напередодні під час судового засідання, на якому мали продовжити допитувати свідків, обвинуваченому декілька разів ставало зле і йому п’ять разів викликали «швидку». Засідання суду тривало близько 14 годин.
Водночас Державна пенітенціарна служба України повідомила, що 20 січня 2012 року екс-глава МВС Юрій Луценко відмовився від участі в судовому засіданні, про що працівники Київського СІЗО склали відповідний документ. «Згідно з висновками медперсоналу Київського СІЗО стан здоров’я Ю. Луценка поки що є задовільним, медичних протипоказань для його участі в судових засіданнях немає», — йдеться у повідомленні.
Один із захисників Ю. Луценка Олексій Баганець у коментарі журналістам сказав, що не знає точних причин недоставки його підзахисного до суду. Однак він припустив, що його не доставили до суду таки через стан здоров’я. Адвокат обурився, що суд не повідомляє захисників про те, скільки і які свідки будуть запрошені на чергове засідання, і назвав це порушенням закону. Колегія суддів Печерського суду ухвалила рішення допитати свідків без адвокатів.