Рада партії «Громадянська позиція» прийняла рішення відкрити списки всіх своїх кандидатів на парламентських виборах. Про це заявив журналістам у Донецьку лідер партії, народний депутат України Анатолій Гриценко. «Коли показується тільки перша п’ятірка, красиві обличчя, а решту ховають у мішок, — то в тому мішку нічого доброго не буде. Кого туди запише партійний вождь у Києві? Відданих та слухняних — свого водія, охоронця, масажистку. Чи потрібно те людям? Ні, не потрібно», — відзначив депутат. Він запропонував оприлюднити інформацію по кожному із кандидатів, із біографією, декларацією про доходи, документами про освіту включно.
«Закон того не вимагає, але ми відкриємо всіх наших кандидатів. Нехай люди дивляться. Якщо знайдуть когось, кого ми включили до списку помилково, людину недостойну — вона буде знята з виборів рішенням партії», — пообіцяв А. Гриценко і закликав інших колег по опозиції діяти так само. Крім того, на думку політика, опозиція має об’єднати свої зусилля для контролю підрахунку голосів на майбутніх виборах.
Відповідаючи на запитання про можливе об’єднання з іншими політичними силами, лідер «Громадянської позиції» зазначив: «Ми ведемо переговори, які ще не завершилися, про об’єднання із партією «УДАР» Віталія Кличка. Якщо домовимося, це буде новий формат участі у виборах. Я хотів би, щоб ці переговори закінчилися успіхом».
Під час поїздки до Донецька народний депутат зустрівся із «чорнобильцями», «афганцями», фермерами та студентами. Лідер «Громадянської позиції» різко розкритикував владу за невиконання законів стосовно виплат пільговим категоріям. «Афганці» та «чорнобильці» — це люди, які не боялися іти на кулі, на радіацію. Тому це насправді — не пільга, а компенсація з боку держави втраченого здоров’я або життя, — переконаний політик. — Масові акції протесту, мітинги під Кабміном і штурм Верховної Ради зупинили прийняття законопроекту, який передбачав скасування пільг. Однак влада провела ці зміни рішенням Конституційного Суду. Тепер у законі пільг нема. І людина не може піти у суд захистити свої права. Всі пільги визначатиме Кабмін у ручному режимі».
 
Донецьк.