У Полтаві чи то через активність громадськості, чи, що більш ймовірніше, подіяли заяви з Києва, але місцева влада вирішила поки що не підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги. Рішення міськвиконкому «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» міський голова прокоментував так:
— Я почув думку полтавців і, повернувшись з відпустки, протягом двох останніх днів уважно вивчив розрахунки, згідно з якими прийнято цей документ. 
— Я заявляю: рішення міськвиконкому про підвищення тарифів буде негайно скасовано в офіційному порядку. Питання вимагає більш ретельного вивчення і особливо відповідального ставлення. Ми повернемося до старих розцінок. Я не дозволю, щоб із полтавців стягували кошти без обґрунтування. Як міський голова, я звертаюся до мешканців: не платіть за новими тарифами і не укладайте договори на підставі цього рішення.
Рішення полтавської влади про перегляд тарифів не критикував хіба що лінивий. Негативне ставлення висловила навіть громадська рада при облдержадміністрації, яка заявила про їх необґрунтованість. Підлили масла у вогонь і деякі депутати міськради, які повідомили, що рішення було ухвалено не лише в обхід громади, а й самих депутатів, оскільки на сесії це питання не розглядалося, а «одобрямс» йому надав лише міськвиконком. Тим часом нові розцінки оприлюднили в пресі, і з газетних повідомлень люди дізналися, скільки хто має платити. Ще напередодні чиновники переконували, що це «справедливий підхід» і, мовляв, люди з «худенькими гаманцями», а також ті, хто має мінімум зручностей, не постраждають. Адже тарифи розрахували буквально по кожному будинку окремо. Так, для декого вони навіть знизилися, але більшість полтавців переконалися, що тепер вони «мають платити більше».
Чіткого ставлення до такого рішення довго не висловлювала й обласна влада. Та, вочевидь, якісь «підкилимні» розбірки усе ж відбувалися, бо міський голова Олександр Мамай раптом різко змінив свою позицію. Відкривши минулого четверга свіжий номер газети «Полтавський вісник», містяни з приємним подивом прочитали його заяву: «Я особисто забороняю піднімати тарифи на житлово-комунальні послуги».