Відставка міністра фінансів Федора Ярошенка та призначення на цю посаду екс-голови Служби безпеки Валерія Хорошковського породили чимало версій, кому це вигідно та яких кроків з боку Президента можна чекати надалі. Однією з найсміливіших є версія, що міністр фінансів може стати наступником Миколи Азарова на посаді глави уряду. Щоправда, експерти очікують, що спочатку він може обійняти ще й пост віце-прем’єра та отримати у своє підпорядкування Податкову і Митну служби. А от сам Прем’єр-міністр М. Азаров як відставку Ф. Ярошенка, так і призначення В. Хорошковського має прокоментувати під час сьогоднішньої прес-конференції.
Тим часом у провладній фракції Партії регіонів призначення В. Хорошковського зустріли досить прихильно. Принаймні ті, хто висловлювався стосовно цього. Заступник голови фракції Анатолій Кінах, зокрема, вважає, що досвід його роботи на посаді голови СБУ позитивно позначиться на його роботі як міністра фінансів, оскільки таким чином у новопризначеного міністра є досвід протидії корупції, тіньовим схемам, зловживанням при проведенні держзакупівель. «Якщо він застосує ці знання, і Міністерство фінансів чітко координуватиме цю роботу з правоохоронними та іншими спецорганами, то це дозволить серйозно поповнити бюджети всіх рівнів», — сказав А. Кінах. До того ж він нагадав, що раніше В. Хорошковський ефективно працював на посту міністра економіки та з питань європейської інтеграції України. Парламентарій також наголосив на необхідності забезпечення тіснішої та налагодженої роботи Мінфіну з Податковою і Митною службами у питанні забезпечення надходжень коштів до держбюджету.
Натомість народний депутат, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук припускає, що призначення на пост глави фінансового відомства людини, яку не пов’язують з М. Азаровим, невдовзі означатиме відставку нинішнього прем’єра. «Насправді нічого надзвичайного не сталося, бо Азарова і весь цей Кабмін давно пора відправити у відставку», — сказав парламентарій.