Україна повинна будувати свої відносини з Росією, орієнтуючись на перспективне і рівноправне партнерство, а не намагатися з дитячою наївністю виторговувати для себе однобічні вигоди. Тільки так український уряд зможе знизити ціну на газ і уникнути захисних заходів РФ щодо українських товарів. Таку думку, як повідомила прес-служба Комуністичної партії, висловив народний депутат Олександр Голуб.

«Україна й Росія повинні бути рівноправними партнерами, — зазначив він. — А нині ми бачимо, що наш уряд діє врозріз зі своїми заявами і деклараціями, вимагаючи від РФ однобічних вигод, при цьому не погоджуючись на її інтеграційні пропозиції та наполегливо дотримуючись небезпечного для нашої країни євроінтеграційного вектора. Як результат, ми маємо високі ціни на газ і небезпеку захисних заходів Росії щодо наших товарів. А Європейський Союз продовжує водити український уряд за носа і відмовляється підписувати угоду про асоціацію».

Олександр Голуб нагадав, що комуністи неодноразово вказували керівництву нашої країни на те, що приєднання України до Єдиного економічного простору та Митного союзу — це єдиний шлях, що забезпечить нову якість стратегічного партнерства. Іншого способу забезпечити українські інтереси у відносинах з Росією, зокрема в енергетичних питаннях, просто не існує.

Депутат-комуніст зазначив, що керівництво нашої країни має розуміти — вибору в нього насправді немає. Адже комплексні наукові дослідження на рівні національних наукових академій України й Росії (цифри яких нещодавно наводив лідер КПУ Петро Симоненко) показали: тільки за участі в Євразійському економічному союзі з Росією, Білоруссю і Казахстаном Україна одержить реальну вигоду. Це прискорить економічний розвиток країни і за найближчі 20 років поповнить наш бюджет на суму понад 200 мільярдів доларів. Якщо ж ми увійдемо в зону вільної торгівлі з ЄС, наша країна щорічно втрачатиме 1,5% ВВП.