Південна залізниця провела випробування першого швидкісного міжрегіонального потяга українського виробництва. Як заявив перший заступник начальника Південної залізниці Віктор Кузьменко, поїзд виробництва Крюківського вагоноремонтного заводу пройшов за маршрутом Харків—Сімферополь—Харків, розвиваючи на окремих ділянках швидкість 160 км/год.
«Це потяг нового покоління. Будь-яка його деталь — це нова розробка. Безумовно, комісія виявила деякі хиби, але вони не впливають ані на швидкість, ані на безпеку руху, ані на комфорт. Ці проблеми усунуть. Як використовуватиметься поїзд надалі, вирішить ДАЗТ «Укрзалізниця». Але я думаю, що до Євро-2012 для обкатування потяг курсуватиме за маршрутом Харків—Київ, а під час проведення Євро-2012 — там, де у цьому буде потреба», — зазначив перший заступник начальника Південної залізниці.
За його інформацією, поїзд складається з дев’яти вагонів. Із них два — першого класу (64 місця у кожному), два — першого класу із салоном для VІP-пасажирів (у кожному 52 місця та 8 VІP-місць), три — другого класу (по 94 місця), один — другого класу для перевезення пасажирів в інвалідних візках (82 місця плюс два місця для інвалідів), один —третього класу (112 місць).
Загальна кількість місць — 726. Від Харкова до Києва потяг діставатиметься за 5,5 години, повідомляє прес-служба Харківської міської ради.