Фани збірної Швеції з футболу на час Євро-2012 року можуть оселитися у столичному Гідропарку. Про це повідомила начальник ГУ з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 Тетяна Слишик.
— Перша робота, яку ми проводили, — це гості УЄФА: команди, їх технічний персонал тощо, — розповіла вона. — Було встановлено ліміт — 7300 номерів у 3—5-зіркових готелях, які ми повинні були надати й укласти договори з TUІ Travel. Цю роботу майже завершено — укладено понад 6800 договорів. Враховуючи, що не всі команди погодилися жити в Києві, я думаю, що цього поки що достатньо. Другий напрямок — це фани, які намагаються знайти житло якнайдешевше. Нам УЄФА встановило норму в 17,5 тисяч номерів та ліжкомісць, і на сьогодні вже є договори на 25 тисяч номерів.
Тетяна Слишик зазначила, що найпотужніша і найорганізованіша група фанів — у шведської збірної. Шведи вже висунули свої умови. Вони хотіли б жити всі разом в кемпінгу в красивому мальовничому місці, де можна поставити намети, будиночки на колесах.
На сьогодні бажання приїхати і проживати саме в наметовому містечку виявили понад шість тисяч уболівальників. Шведська сторона припускає, що до початку єврочемпіонату кількість охочих відвідати матчі в Києві збільшиться до 15—16 тисяч. «З усіх пропозицій, які ми розглянули, найреальніше розмістити їх у Гідропарку. Однак тепер зі всіма нашими управліннями відпрацьовуються під’їзди, можливості вирішення питань саночищення, там необхідно зробити обов’язково стаціонарні туалети, душові. Є низка питань, які ще потрібно вирішити», — зазначила Тетяна Слишик.
Фото з архіву «Голосу України».
Отакі вони — веселі вболівальники зі Швеції.