Пасажира, який повідомив по телефону про «замінування» електропотяга за маршрутом Жмеринка—Київ, затримали у Хмельницькому.
4 січня ц. р. на залізничній станції Козятин у Вінницькій області з електрички, що прямувала зі Жмеринки до Києва, евакуювали триста пасажирів. Сталося це після того, як за телефоном «102» надійшло повідомлення, що в одному з вагонів закладено вибухівку. «До Києва електричка не доїде», — такі слова абонента зафіксували міліціонери.
Помічник начальника лінійного відділу міліції на станції Жмеринка Євгенія Гавриш пояснила, що в поле зору правоохоронців потрапив пасажир, якого примусово висадили на одній із зупинок. Провідник вагона змушений був зробити це через його негідну поведінку. Після затримання чоловік зізнався, що так помстився залізниці й пасажирам, які «допомогли» йому залишити вагон. 30-річний порушник уже чотири рази притягався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів, уточнила Є. Гавриш. Тепер за неправдиву інформацію про загрозу безпеці та життю людей йому загрожує обмеження волі на п’ять років. Крім того, винному доведеться відшкодувати всі витрати, пов’язані з пошуком вибухівки фахівцями. Евакуйованих пасажирів залізничники відправили іншими потягами, що прямували в той час до столиці.
Вінницька область.