Голова Верховної Ради України Володимир Литвин привітав Мартіна Шульца з обранням на посаду Президента Європейського парламенту.
«Глибоко переконаний, що ваша діяльність на цій посаді стане взірцевим прикладом зусиль на користь зміцнення Об’єднаної Європи, частиною якої незмінно вбачає себе і Україна», — йдеться у вітанні керівника українського парламенту.
В. Литвин висловив сподівання, що під керівництвом М. Шульца Європарламент продовжуватиме підтримувати зближення України з Європейською спільнотою. «Наприкінці минулого року було завершено переговори щодо проекту Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи створення зони вільної торгівлі, — зазначає Голова Верховної Ради України. — Після парафування та підписання Угоди про асоціацію її ратифікація стане важливим завданням і для Верховної Ради України, і Європейського парламенту».
В. Литвин, як повідомляє прес-служба Верховної Ради, запросив главу Європарламенту відвідати Україну з офіційним візитом у зручний для нього час і побажав М. Шульцу міцного здоров’я, сил та наснаги на цій високій та відповідальній посаді.
***
Віце-президент ПАРЄ і народний депутат Іван Попеску (Партія регіонів) переконаний, що обрання Мартіна Шульца, голови групи соціал-демократів, Президентом Європарламенту відкриває нові перспективи для співробітництва між Україною та Європейським парламентом і ЄС.
«Ми упевнені, що наш щирий друг Мартін Шульц об’єктивніше оцінюватиме відносини України з Європейським Союзом, а також внутрішню ситуацію в нашій країні», — повідомив політик.
Також він підкреслив, що наша країна обов’язково запрошуватиме представників Європарламенту як спостерігачів на парламентські вибори восени 2012 року. «Щоб продемонструвати, що ми зможемо провести вибори на найвищому рівні відповідно до європейських цінностей», — наголосив Іван Попеску.
***
Група «Реформи заради майбутнього» також привітала Мартіна Шульца з обранням на посаду Президента Європейського парламенту.
«Впевнені, що ваша, пане Шульце, діяльність на посаді Президента ЄП сприятиме економічному та соціальному розвитку Європейської спільноти, а також — зміцненню дружніх відносин між Україною та ЄС», — зазначає у привітанні лідер групи Ігор Рибаков.
Фото XINHUA/Укрінформ.