На Майдані Незалежності трапилася  неприємність: двом міліціонерам я чомусь здався підозрілою особою, і вони зажадали документи. Настрій у мене був не найкращий, до того ж спрацював якийсь дурний дух протиріччя. Хоча я людина досить стримана, але доволі грубо запитав, на якій підставі вони мене зупинили? І спробував іти далі. «Стояти, падла!» — закричав один зі стражів порядку.
Зрештою, історія завершилася благополучно: я пред’явив посвідчення особи, міліціонери додали кілька міцних побажань, куди я маю рушати, і відпустили.
Найкраще було б — забути цю історію. Тим паче що раніше подібних «контактів» з міліцією в мене не було. Але потрапила на очі інформація: «До чемпіонату Європи з футболу 27 тисяч українських міліціонерів повинні вивчити англійську мову». Навіть якщо повірити в це, то уявити, що за півроку вони вивчать мову міжнародного спілкування, складно. Хіба що частина їх звертатиметься до гостей, у яких поганий настрій, як це було в мене, не: «Стояти, падла!», а: «Стоп, пліз, сер!». Але хіба в мові річ? Утім, мої знайомі вважають, що мені ще пощастило...