Народний депутат (фракція Партії регіонів) Тетяна Бахтеєва вручила високі нагороди всеукраїнського проекту «Флагмани сучасної медицини» кращим лікарям і медичним установам України за 2011 рік.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, звертаючись до учасників церемонії, відзначила: «Сьогодні в цьому залі зібралися найталановитіші й найпрофесіональніші лікарі, які своєю працею, своєю любов’ю до професії заслужили цю високу нагороду. Виходячи зі свого досвіду роботи лікарем, давно вже переконалася, що бути медиком — це не професія, а покликання. Покликання на все життя».

Тетяна Бахтеєва, як повідомили «Голосу України» у прес-службі народного депутата, звернула особливу увагу на важливість проведення реформи охорони здоров’я. «Сьогодні для української влади здоров’я нації, здоров’я кожної окремої людини стало найважливішим пріоритетом державної політики. Президент України Віктор Янукович не раз заявляв, що держава не може бути сильною без здорового населення. Саме тому ним і було ініційовано системну реформу галузі охорони здоров’я», — заявила глава профільного комітету.

І ця увага, продовжила вона, до проблем галузі виправдана, оскільки показники захворюваності та смертності населення України просто критичні. «За останні 15 років населення України скоротилося майже на сім мільйонів осіб», — уточнила парламентарій.

Народний депутат сказала, що сьогодні для країни важливим є розвиток державного медичного страхування.