Гарний подарунок до Нового року одержали громадські активісти селища Сартана (Маріуполь Донецької області). Селищний голова Степан Махсма (на знімку) за власний кошт оформив для них передплату на газету «Голос України».

«Новини про життя країни і регіонів, про роботу депутатів усіх рівнів, законодавчу базу країни, коментарі й консультації по хвилюючих питаннях — впевнений, усе буде цікаво нашим ветеранам. Це — наша подяка за їхню активну життєву позицію, здатність не здаватися і зберігати оптимізм», — зазначив селищний голова.

Стаж роботи на посаді керівника селища в нашого співрозмовника — трохи більше року. Але про проблеми рідної Сартани Степан Григорович знає не з чуток: раніше очолював місцеве комунальне господарство. Основні проблеми — електро- і водопостачання селища. Проте не можна не відзначити, що останнім часом цей куточок Донеччини гарнішає на очах. Велику підтримку надають Маріупольська міська рада (міський голова — Юрій Хотлубей), ПАТ «ММК імені Ілліча» (генеральний директор — Володимир Бойко), народні депутати України Олексій Білий і Олександр Савчук. Завдяки спонсорській допомозі вдалося облаштувати не тільки центральну частину, а й околиці населеного пункту.

Музей, якому близько чверті століття, створювався на громадських засадах, організатори по крупицях збирали матеріали та унікальні експонати.

«У Сартані мешкає чимало видатних людей, — зазначає голова ради ветеранів селища Стельян Махсма. — Це й творець і директор музею, автор численних монографій з історії грецьких переселенців Іван Агафонович Папуш, і ветеран ПАТ «Азовмаш», кавалер державних нагород Костянтин Дмитрович Жарков, і багато інших патріотів рідного селища. Наш обов’язок — висловити подяку людям, які створювали історію».

Увага, з якою у Сартанській селищній раді ставляться до односельчан, — гарний приклад для багатьох народних обранців усіх рівнів влади.

Фото надане Сартанською селищною радою.