Футбол. 1/8 фіналу Кубка України. Матчі у відповідь. 29 жовтня.

«Ворскла» (Полтава) — «Іллічівець» (Маріуполь). 3:2 (перший матч — 1:0). Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 3 200 глядачів. 7 градусів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Ковпак, 46, 64, Громов, 50 —  Тотовицький, 2, Кулач, 31. 

Ніхто не чекав від гостей такої спритності. Адже в першому таймі вони забили два м'ячі і не пропустили жодного. А от після перерви «Ворскла» вийшла в дещо іншому настрої. Слід сказати, що тренер полтавчан Василь Сачко вгадав із заміною, випустивши на поле  Олександра Ковпака (на знімку), котрий одразу забив і потім ще раз влучив у ворота «Іллічівця». Другий гол Олександра став переможним. «Ворскла» — у чвертьфіналі.

***

«Чорноморець» (Одеса) — «Сталь» (Дніпродзержинськ). 2:1 (перший матч — 1:2, пенальті — 4:2). Одеса. Стадіон «Чорноморець». 8 502 глядачі. 3 градуси. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Діденко,  40, Опанасенко, 81 — Котляр, 57. На 57-й хвилині Котляр («Сталь») не реалізував пенальті. 

У першій зустрічі «Сталь» — представник першої ліги — сенсаційно переміг одеситів. І в гостях дніпродзержинці здаватися не збиралися. Пропустивши перед перервою, в другому таймі вони відповіли точним ударом. І знову стали фаворитом протистояння. 

Лише ціною величезних зусиль «Чорноморцю» вдалося забити ще раз. І перевести зустріч в овертайм. Однак і він не визначив переможця. Довелося бити пенальті. Вдача обрала одеситів. 

***

«Металіст» (Харків) — «Говерла» (Ужгород). 1:1 (перший матч — 2:2).  Харків. ОСК «Металіст». 4 560 глядачів. 2 градуси. Рефері — Лисенчук (Київ). Голи: Жажа, 38 — Бурдужан, 80.

Результативна нічия в Ужгороді залишала «Металісту» добрі шанси на загальний успіх у протистоянні з «Говерлою». Однак домашній матч для слобожанців легким не назвеш. Лише під завісу першого тайму харків’янам вдалося забити. 

І після перерви вони також володіли ініціативою. Але реалізувати бодай момент їм так і не вдалося. Натомість непоступлива «Говерла» за десять хвилин до кінця основного часу рахунок зрівняла. І після цього намагалася зламати перебіг поєдинку. Однак команді В’ячеслава Грозного сил і часу, щоб завдати переможного удару, забракло. 

Протягом хвилин, що залишилися, «Металіст» досить упевнено контролював м’яч і, зрештою, довів справу до потрібного для себе підсумку. А «Говерла», не програвши жодного з двох поєдинків, зійшла з дистанції. Але заслужила на добре слово.

Сьогодні в Будинку футболу відбудеться жеребкування пар 1/4 фіналу.

Фото ФК «Ворскла».