Державна ветеринарна й фітосанітарна служба України виявила збудника сальмонельозу в субпродуктах птиці ТОВ «Агромарс» (ТМ «Гаврилівські курчата»), повідомив голова Держветслужби Іван Бисюк, пише газета «Дело».
«Ці заморожені субпродукти зараз лежать окремо в контейнерах. Після розслідування ми приймемо рішення, що з цим робити: віддати для термічної обробки чи буде ухвалено рішення про утилізацію цих субпродуктів», — пояснив Іван Бисюк.
Українські ЗМІ зазначають, що це вже не перший скандал, пов’язаний з «Гаврилівськими курчатами»: торік у червні, скуштувавши курку-гриль цього виробника, придбану в київському супермаркеті «Велика кишеня», з діагнозом сальмонельоз на лікарняних ліжках опинилися більш як 50 осіб. Експерти стверджують, що в таких ситуаціях порятунок споживачів — справа рук самих споживачів...