Футбол. На базі ФК «Динамо» (Київ) в Кончі-Заспі тренер команди Юрій Сьомін та генеральний директор клубу Резо Чохонелідзе представили новачка команди, нападника збірної Швейцарії Адміра Мехмеді. Вів прес-конференцію віце-президент клубу Олексій Семененко.

Спершу на запитання представників ЗМІ відповідав футболіст. Зокрема, він сказав:

— Клуб справив на мене велике враження. Він дуже відомий за межами України. Його інфраструктура свідчить про високу амбіційність і велике майбутнє. Я гравець національної збірної, тому для мене, перш за все, важлива практика. У футболі ніколи не знаєш, де гратимеш. А «Динамо» цікавить мене як важливий крок у моїй кар’єрі.

— Як відомо, «Цюріх» застосовує одного нападника, збірна Швейцарії — двох. Який варіант вам більше до вподоби?

— Напад дуетом.

— Що знали про український футбол?

— Звичайно, насамперед на думку приходило ім’я Андрія Шевченка. Та й українські команди регулярно виступають у Лізі чемпіонів, тому нестачі інформації про Україну та її футбол не відчував.

Потім Мехмеді пішов на тренування, а увага журналістів переключилася на Юрія Сьоміна. А перше запитання тренеру поставив кореспондент «Голосу України»:

— Чи будуть ще придбання? Зокрема, нападник Лукас із «Карпат».

— Ви, либонь, помітили, що в нашому колективі триває процес омолодження складу: Браун, Аруна, Дуду, тепер Мехмеді. Якщо не вдасться нікого більше взяти, будемо догравати із цими виконавцями.

На запитання про Лукаса вже після прес-конференції Юрій Павлович відповів нам у розмові віч-на-віч. Він повідомив, що жодного інтересу до цього футболіста «Карпат» динамівці не виявляли. Ця метушня в пресі комусь потрібна. Адже нічого в світі просто так не буває. Але продовжимо звіт про події на базі «Динамо».

— Складається враження, що тепер динамівські скаути у пошуку талантів більше дивляться у бік Західної Європи...

— І в Європі шукаємо, і в Бразилії, і в Африці, але європейці адаптованіші до нашого чемпіонату.

— Можна казати, що Мехмеді — гравець основного складу?

— Так. Але що таке основний склад? Багато чого залежатиме від того, як він пройде збори. Місце в складі ні за ким не закріплено навіки. Однак сподіваємося, що він відіграватиме ключову роль.

— А на позицію лівого оборонця когось шукаєте?

— Як на мене, наша оборона вкомплектована досить добре, бо ми мало пропускаємо. Тому нас майже все задовольняє.

— А на гравців «Динамо» попит є?

— Видання буквально випереджали одне одного, галасуючи, що «Динамо» продає Нінковича. Насправді Мілоша ми нікуди не відпускаємо. Він гратиме в «Динамо». А що далі? Життя покаже. Єдиний, хто залишив команду, — форвард Аді. Він перейшов до «Таврії», бо йому потрібна ігрова практика. Скажу, що до відновлення ігор чемпіонату України ще два місяці, тому не виключені якісь кадрові зміни.

...Учора київське «Динамо» розпочало перший тренувальний збір у Марбельї (Іспанія). Юрій Сьомін залучив до роботи і випробуваних бійців, і молодь.

Воротарі — Шовковський, Коваль, Бойко; оборонці — Михалик, Алмейда, Хачериді, Сілва, Юссуф, Бетао, Попов, Лухтанов; півоборонці — Вукоєвич, Алієв, Гармаш, Аруна, Бертольо, Гусєв, Дуду, Корреа, Нінкович, Рибалка, Макаренко, Буяльський; нападники — Шевченко, Мілевський, Ідейє, Ярмоленко, Мехмеді, Кравець, Ескобар.

В Іспанії «Динамо» проведе три контрольні зустрічі. Всі — в рамках турніру Football Іmpact CUP 2012. 22 січня динамівці зіграють з «Янг Бойз» (Швейцарія). Другий і третій матчі призначені на 25 і 28 січня. Серед можливих суперників — «Екранас» (Литва), «Стремсгодсет» (Норвегія), «Відеотон» (Угорщина), «Локомотив» (Болгарія, Пловдив), «Краковія» (Польща) та «Динамо» (Грузія, Тбілісі).

На знімку: Юрій Сьомін (праворуч) вручає Адміру Мехмеді динамівську футболку з номером 13. До речі, відбулося це 13 січня, та ще й у п’ятницю. Жах для забобонних...
Фото автора.