Олександру Рибці, якому 10 квітня виповниться 25 років, загрожує дискваліфікація за використання забороненого препарату, виявленого в пробі, взятої УЄФА восени минулого року. Цю інформацію прокоментував генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін.
— Після гри з «Карпатами» 28 листопада Рибка вжив сечогінні ліки, щоб зігнати вагу. А 30 листопада до нас прибула позапланова перевірка з УЄФА. Перевірили десятьох гравців, серед яких був і наш воротар. А те сечогінне входить до категорії А заборонених препаратів за критеріями УЄФА. Звідти ми одержали листа, що до завершення розгляду припиняється участь Рибки в матчах під егідою УЄФА. На жаль, нашому воротареві тепер ніяк не уникнути дискваліфікації, й питання лише в її тривалості. Вона може становити від півроку до двох. Бувають і триваліші терміни.
— То, може, Рибка не знав про все це?
— Не думаю. А вже про те, що жодну таблетку без дозволу лікаря команди не можна приймати, людина напевно знала. Швидше за все, можна говорити про інфантильність, безвідповідальність самого воротаря, котрий підвів і себе, і команду.
— Тому ви спішно повернули з оренди до «Іллічівця» Богдана Шуста?
— Так. Хоча, Рибку ми не виводимо зі складу «Шахтаря». Він разом з командою вирушає на перші збори до ОАЕ.
Прощавай, маленький чарівник!
Атакувальний хавбек донецького «Шахтаря» Жадсон (на знімку) уклав трирічний контракт із «Сан-Пауло». Про це повідомляє офіційний сайт донецького клубу.
У складі «Шахтаря» Жадсон грав з 2005 року, за цей час він встиг здобути п’ять чемпіонських титулів, а також Кубок УЄФА, у фіналі якого забив переможний гол. Зрозуміло, що численні прихильники чемпіона України нині засмучені, бо встигли полюбити цього маленького чарівника.
Фото з сайту ФК «Шахтар».