Протягом усіх зимових свят наркокур’єри й переносники заборонених предметів буквально взяли в облогу «зони» Херсона. Через огородження «промзони» виправної колонії № 61, де утримуються ув’язнені з відкритою формою туберкульозу, хтось перекинув пакет, наповнений марихуаною. Ще одному «зеку» в посилці прийшла пачка сигарет «Політ», щільно набитих подрібненими коноплями — начебто куріння «косяків» є найкращими ліками для людей із роз’їденими страшною недугою легенями. У Північній виправній колонії №90 також перехопили «презент під ялинку» у вигляді трьох склянок марихуани, чотирьох мобільних телефонів і трьох зарядних пристроїв.

Зірвався новорічний «банкет» і в слідчому ізоляторі обласного центру — туди одному із засуджених родичі передали «заряджену» посилку з пастеризованим молоком, кетчупами «Лагідний» і «Шашличний». Коли пластикові пакети розкрили, з’ясувалося, що кетчуп і молоко були... «сорокаградусними». Усередині виявилися не продукти, а міцний алкоголь — загалом близько 1,8 літра.
Заступник начальника СІЗО Херсона Денис Семенцов каже, що «передачка» зі спиртним була не єдиною спробою «урізноманітити дозвілля» арештантів. У передачах на зимові свята, яких сюди прийшло майже чотириста, їх намагалися забезпечити й тією самою марихуаною, і просоченим розчином опію медичним бинтом, і дріжджами. «Найчастіше заарештованим та засудженим намагаються передавати готівку в найбільш ходових купюрах — по 20 і 50 гривень. Вони дуже компактні, їх легко сховати, тож найчастіше банкноти згортають і ховають у тих самих сигаретах. Щоправда, співробітники СІЗО теж про це добре знають — під час перевірки вони виявляють і вилучають готівку», — розповідає майор Денис Семенцов.
Вл. інф.