Стали відомі подробиці пригоди, яка сталася 
3 січня у Кременчуці. Тоді о 5.30 до чергової частини Кременчуцького міського управління міліції надійшло повідомлення від місцевого жителя: чоловік розповів правоохоронцям, що на бульварі Автокразівському почув «хлопок», а потім побачив двох чоловіків, які лежали на асфальті. Слідчо-оперативна група, що прибула на місце пригоди, і справді виявила поблизу будинку №45 двох непритомних чоловіків із численними пораненнями. Невдовзі один із них — 24-річний кременчужанин — помер у лікарні. Другий учасник інциденту — 41-річний житель міста — перебуває в лікарні в тяжкому стані.
На місці правоохоронці виявили запобіжне кільце та запобіжну скобу гранати, від вибуху якої і постраждали чоловіки. Тож що сталося? Як повідомили у відділі зв’язків із громадськістю УМВС України в Полтавській області, експерти-вибухотехніки вже визначили тип гранати  (Ф-1), «необережне поводження» з якою і стало причиною вибуху.
Під час обшуків у домогосподарствах потерпілих правоохоронці виявили у гаражі одного з них обріз мисливської рушниці ТОЗ-63 16-го калібру, вісім патронів до неї, споряджених кулями, сім патронів, споряджених шротом, металеву банку з порохом та 32 патрони калібру 9 мм до пістолета Макарова.
Боєприпаси направили на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. Правоохоронці встановлюють походження вилученого арсеналу та з’ясовують, з якою метою його планували використовувати ці двоє і чому вони розгулювали містом з гранатою в кишені.