На Прикарпатті затримано чоловіка, якого підозрюють у резонансному вбивстві двох молодих жінок. Про це на прес-конференції повідомив начальник обласного УМВС генерал-майор міліції Василь Варцаба. За його словами, жінок вбито за 200 доларів боргу. Начебто між підозрюваним і жінками виник із цього приводу конфлікт, у результаті якого той зарізав ножем спочатку одну, а потім другу.
Трагедія сталася 3 січня, а наступного дня трупи жінок знайшли на сміттєзвалищі, що поблизу села Рибне, за 15 км від Івано-Франківська. Спочатку на страшну знахідку — труп жінки — наткнулися працівники спецкомбінату «Івано-Франківськсміттєзвалище». А вже на місці події слідчі виявили під побутовим сміттям велику сумку з трупом ще однієї жінки з такою само різаною раною на шиї. За словами генерала, за короткий час удалося з’ясувати, з території якої житлово-експлуатаційної організації міста Івано-Франківська були привезені побутові відходи. Далі працівники міліції почали здійснювати квартирний обхід. Неабияк допомогло використання можливостей кінологічної служби. «Службовий пес взяв слід від контейнера, де експерти-криміналісти виявили плями крові, та привів до будинку, де ймовірно були вбиті жінки, — проінформував генерал-майор міліції Василь Варцаба. — Ними виявилися 28-річна власниця квартири і її 25-річна подруга, теж мешканка обласного центру».
По гарячому сліду працівники карного розшуку встановили і затримали особу, стосовно якої були обґрунтовані підстави підозрювати в скоєнні вбивства двох жінок. Як повідомив керівник обласного УМВС, затриманий визнав свою провину. Він розповів, що після вбивства вимив підлогу в квартирі, привіз зі свого дому велосипед і велику сумку, в якій почергово перевіз тіла вбитих до контейнера з побутовими відходами.
Як з’ясувалося, підозрюваний уже раніше відбував покарання за вбивство двох громадян у Словаччині. Тоді суд присудив йому 14 років в’язниці, але він був умовно-достроково звільнений через 10 років. В Івано-Франківську чоловік давав громадянам консультації із дресирування собак.
Варто відзначити, що Івано-Франківщина в 2011 році була єдиним регіоном України зі 100-відсотковим розкриттям навмисних убивств і розбійних нападів.