Під колесами авто загинула дівчина, ще одинадцять осіб травмовано
 
Багато з тих, хто того вечора гуляв біля головної ялинки Луганська, бачили, як на величезній швидкості, зваливши огородження, на Театральну площу вискочив «ніссан» і «почав бешкетувати».
Машина протаранила натовп людей, які стояли тут, перекинула ятку, наїхала на атракціони... А зупинилася тільки завдяки металевим конструкціям (на знімку). Все сталося блискавично: більше десятка людей, збиті машиною, опинилися на асфальті. Цього вечора на площі чергував наряд міліції, отож водія машини відразу затримали, а потерпілим викликали «Швидку». Студентку коледжу технології й дизайну Світлану Зуйкову врятувати не вдалося. Коли приїхали медики, дівчина вже не дихала. Внаслідок ДТП вона дістала відкриту черепно-мозкову травму, перелом основи черепа, численні переломи шийних хребців. Їй було всього 17 років.
Свідки трагедії розповідають: «Ми побачили страшну картину: розбитий дерев’яний намет, люди, котрі метаються в істериці, та закривавлені тіла. Біля намету сиділа дівчина й тримала на руках хлопця років 16. Він був у крові. Поруч лежав ще один парубок. Теж весь у крові. Потім ми побачили, що всі люди стовпилися в одному місці. Я теж захотіла подивитись. А там на землі лежала дівчина років 17, може, старша. У неї текла кров з носа й рота. А губи вже посинілі...».
Загалом на місці пригоди працювали сім бригад медиків — госпіталізували десятеро осіб. Стан двох молодих людей — 15-річної дівчини та 19-річного юнака оцінюється, як тяжкий. Вони одержали складні черепно-мозкові травми і були доправлені в реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні. За їхнє життя сьогодні борються фахівці. Одинадцятий потерпілий звернувся по допомогу медиків наступного дня.
На момент затримання водій «ніссана» 29-річний Георгій Осипов не чинив великого опору міліції. Будучи під впливом психотропних препаратів, він не розумів того, що відбулося. За словами начальника відділу зв’язків із громадськістю УМВС України в Луганській області Тетяни Погукай, один шприц із залишками речовини знайшли в салоні авто, другий — у кишені передніх пасажирських дверцят. Він був наповнений. Міліція сьогодні з’ясовує: вживав Георгій Осипов наркотики системно чи ні.
Як стало відомо, 11 січня Осипова позбавили прав водія за багаторазові порушення на дорозі і водіння в нетверезому стані. Так, у вересні 2011-го співробітники ДАІ зупинили його автомобіль, оскільки водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. 3 листопада — знову, за створення аварійної ситуації. Те ж саме відбулося 22 і 27 листопада. Щораз проти Осипова складали адмінпротоколи, які направлялися до суду. По суті, з вересня він їздив без прав. За цей час тричі документувалися факти порушення ним ПДД, і тільки 11 січня 2012 року суд позбавив його права водіння строком на один рік. Як вважають правоохоронці, через недосконалість закону, суди довго розглядали протоколи, спрямовані ДАІ, замість того, щоб прийняти рішення про вилучення транспортного засобу. До речі, Осипов — випускник юридичного факультету Східноукраїнського національного університету імені Даля, протягом півроку проходив практику в Кам’янобродській районній прокуратурі Луганська. Вуз він закінчив 2004 року, займався підприємництвом, але останнім часом ніде не працював. Щодо водія «ніссана» слідчим управлінням ГУМВС України в Луганській області порушено кримінальну справу. Йому загрожує позбавлення волі до 8 років.
Організацію похорону загиблої взяла на себе Луганська міська рада. Всім одинадцяти постраждалим, а це здебільшого молоді люди, буде надано матеріальну допомогу в розмірі 5 тисяч гривень. Перебіг розслідування та забезпечення медичної допомоги перебувають на особистому контролі глави облдержадміністрації.
Фото Олексія КОВАЛЬОВА (Укрінформ).