У рамках пілотного проекту відкрито центр надання адміністративних послуг у Кіровограді. Уже з початку січня тут на 350 квадратних метрах у просторих, обладнаних за останнім словом техніки та дизайну кабінетах 46 працівників прийматимуть відвідувачів, намагаючись у найстисліші терміни виконати їхні прохання.

Міський голова Кіровограда Олександр Саінсус, звітуючи перед присутніми про роботу, був лаконічним: «Обіцяли — виконали». А голова облдержадміністрації Сергій Ларін наголосив на вчасності відкриття дозвільного центру. Напередодні під час селекторної наради перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв закцентував увагу саме на нагальності створення всіх умов, щоб громадяни України могли безперешкодно в одному місці отримувати всі необхідні дозвільні документи та довідки. 

Це наближує владу до людей, вважає С. Ларін. Погоджувалися з ним у цьому і представники бізнесу, присутні на відкритті центру. Вони не з чуток знають, як складно часом буває «вибити» дозвіл у чиновника.

Насамкінець відбулися публічні оглядини приміщення центру, оснащеного терміналами, інформаційними стендами, плазмовими моніторами, що забезпечують роботу електронної системи керування чергою, кабінети, де прийматимуть державні адміністратори. Умови для роботи створено нормальні, тепер головне — щоб працівники не підвели.

Фото Ігоря ДЕМЧУКА.

С. Ларін (у центрі) та О. Саінсус (праворуч) перерізають червону стрічку;