Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко (на знімку) повідомив, що громадськість у Києві відзначатиме 200-річчя з дня народження Євгена Гребінки (2 лютого).
«В Україні за останні роки змінилося те, що нічого не змінилося: уряд як не звертав увагу на українську культуру, так і продовжує зневажати великих українців», — сказав заступник глави парламенту. М. Томенко нагадав, що залишаються лічені дні до 200-річчя з дня народження друга Тараса Шевченка, видатного письменника, педагога, байкаря Євгена Гребінки. Водночас політик зауважив, що, незважаючи на те, що була ухвалена постанова Верховної Ради щодо відзначення цієї дати, окрім заходів, що плануються на Полтавщині, в Києві на сьогодні достеменно невідомо про жоден захід, який планувала б влада.
Натомість, повідомив М. Томенка, вже за традицією, відомі громадські діячі та письменники об’єднають свої зусилля для того, щоб на належному рівні відзначити 200-річчя з дня народження Євгена Гребінки в Києві. Заступник глави парламенту розповів, що найближчим часом оргкомітет оприлюднить план святкування. Зокрема, за його словами, планується проведення врочистого вечора та інших заходів.
«Унікальність сьогоднішньої України полягає в тому, що логіка дій влади і низки дуже патріотичних партій ідентична: вони всі сили і здоров’я кидають на те, щоб на зовнішній рекламі, в газетах чи на телебаченні показати своє обличчя, продемонструвати свої прапори. Натомість майже однаково байдужі до вшанування тих великих українців, які нашу державу творили», — сказав Микола Томенко.
Підсумовуючи, Микола Томенко заявив, що, «незважаючи ні на що, Київ-український, Київ-громадський відзначатиме ювілей цієї визначної людини, без якої не відбулася б українська література і сьогоднішня Україна».
Прес-служба Миколи Томенка.