Меншість розкритикувала президентський проект Кримінально-процесуального кодексу

Ухвалення та набуття чинності запропонованим Президентом Віктором Януковичем Кримінально-процесуальним кодексом призведе до хаосу в судочинстві. Таку думку під час учорашньої прес-конференції в УНІАН висловив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правосуддя Юрій Кармазін (фракція «НУ—НС»).

Як повідомляв «Голос України», 13 січня Верховна Рада внесла до порядку денного президентський проект Кримінально-процесуального кодексу.

«Ми всі очікували, що цей Кримінально-процесуальний кодекс вирішить всі потреби одразу: і демократизацію, і спрощення процесу, і якось вплине на стан наших політичних в’язнів — Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших. Ніяк він на їхнє становище не вплине», — сказав Ю. Кармазін.

За його словами, вивчивши та проаналізувавши більшу частину проекту кодексу, можна сказати, що загальні його положення дуже гарні, водночас про статті таке сказати не можна.

Вл. інф.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Точка зору

Народний депутат Юрій КАРМАЗІН:

«У президентському проекті не передбачено зміни системи досудового слідства, практично не впроваджується, як того хотілося б і як це є в цивілізованих країнах, інститут суду присяжних, не прописано, на який термін обирається слідчий-суддя, в який спосіб він звільняється тощо».