Співпраця парламенту та уряду в поточному році має бути виведена на якісно новий рівень. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, виступаючи в середу на засіданні Комітету з економічних реформ під головуванням Президента України Віктора Януковича. Під час засідання було підбито підсумки виконання Національного плану дій на 2011 рік із впровадження Програми економічних реформ на 2010—2014 роки та обговорено завдання на 2012 рік у рамках цієї програми.

У своєму виступі Голова Верховної Ради сказав, що, за його підрахунками, для реалізації цього важливого документа парламент має прийняти щонайменше 130 законів, зазначивши, що, «очевидно, у процесі роботи цей показник збільшиться».

Робота над впровадженням Програми економічних реформ, підкреслив В. Литвин, вкрай складна. У цьому контексті керівник парламенту наголосив на важливості ретельної підготовки і супроводу законопроектів, зауваживши, що «до останнього часу частина з них приймалася на ентузіазмі, і більшість діяла за принципом: треба прийняти, бо цей документ лежить у площині завдань реформування країни».

Голова Верховної Ради України також зауважив, що з огляду на виборчу кампанію, яка відбудеться цього року, «питання якості законопроектів є значною мірою й питанням майбутніх результатів виборів», і, зважаючи на це, в сесійній залі «домінуватимуть критичні підходи до будь-яких документів».

Підсумовуючи, В. Литвин звернувся до урядовців із закликом не ставитися до законодавчої роботи «як до повинності». «Діалог і спільна робота, які були у 2011 році, повинні бути в 2012 році піднесені на якісно новий рівень», — наголосив він.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.