Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко та народний депутат Ірина Геращенко звернулися до парламентського Комітету з питань охорони здоров’я з проханням розглянути на своєму засіданні питання законності реорганізації Черкаського пологового будинку № 2. Про це вони заявили під час брифінгу.
«Нас турбує ситуація, коли під егідою покращення умов умови серйозно погіршуються. Тому ми звернулися до профільного комітету Верховної Ради провести спеціальне засідання за участю керівництва Черкаської міської ради та обласної адміністрації, представників міністерства та пологового будинку, щоб на рівні парламенту зрозуміти — хто і чому обманює в цій ситуації», — сказав Микола Томенко. За його словами, це останній механізм, який залишається до жорстких акцій протесту. Заступник Голови Верховної Ради заявив: «Ту інформацію, яку ми отримали від профільного міністерства, інакше як брехнею назвати важко. Зокрема, у відповіді сказано, що після зустрічі з колективом Черкаського пологового будинку № 2 їхні пропозиції вивчено та враховано. Натомість такі заяви викликають сумнів, оскільки ми щодня спілкуємося і знаємо, що фактично мова йде про ліквідацію медичного закладу та звільнення людей».
Народний обранець наголосив, що такими діями більшість Черкаської обласної ради, обласна адміністрація та міська рада Черкас ведуть виразну антипрезидентську політику. Адже глава держави неодноразово заявляв, що виступає за покращення якості медичної допомоги, у тому числі і в частині доступу вагітних до високоякісних медичних послуг.