На Дніпропетровщині визначили десять найкращих спортсменів і тренерів.
Номінантів серед атлетів було 229 — це ті, хто протягом року здобув призові місця на змаганнях різних рівнів. Списки найкращих складали фізкультурно-спортивний актив області, Дніпропетровське обласне відділення НОК України, спортивні журналісти регіону та Управління у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації.
Отже, до десятки найкращих увійшли: Євген Хитров (чемпіон світу з боксу), Катерина Тарасенко (срібна призерка Кубка світу та чемпіонка Європи з академічного веслування), Андрій Говоров (чемпіон Європи з плавання), Ганна Ярощук (переможниця та срібна призерка чемпіонату Європи з легкої атлетики серед молоді), Павло Тимощенко (бронзовий призер чемпіонату світу з сучасного п’ятиборства), Олександра Єланська (чемпіонка світу з карате WKC), Інна Шевченко (бронзова призерка чемпіонату Європи з боксу), Іван Бідняк (володар трьох бронзових медалей чемпіонату Європи з кульової стрільби), Костянтин Деморецький (володар Кубка світу та срібний призер чемпіонату світу з кікбоксингу WAKO), Марія Хітрікова (єдина з українських жінок зійшла на два восьмитисячники).
Десятка найкращих тренерів Дніпропетровщини виглядає так: Сергій Криницький (тренер Євгена Хитрова), Сергій Тімарєв (тренер Павла Тимощенка), Валерій Морозов (тренер багаторазових переможців і призерів чемпіонатів світу та Європи з академічного веслування), Костянтин Карташов (тренер Андрія Говорова), Олександр Бєлкін (тренер Івана Бідняка), Віктор Савченко (тренер Інни Шевченко), Володимир Кравченко (тренер Ганни Ярощук), Костянтин Єланський (тренер Олександри Єланської), Володимир Акімов (тренер Костянтина Деморецького), Володимир Хітріков (тренер Марії Хітрікової).
2011 року прапор України 229 разів підіймався на честь спортсменів Дніпропетровщини. Вже 21 з них здобув право на участь в лондонській Олімпіаді. Всі, хто повернуться з ХХХ літніх Олімпійських ігор 2012 року з медалями, отримають від влади квартири, заявив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.