Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин взяв участь у засіданні Комітету з економічних реформ, що відбулося під головуванням Президента Віктора Януковича. Відкриваючи засідання, глава держави зазначив, що хоч загалом 2011 рік країна закінчила з позитивними показниками національної економіки, та всі розуміють, що це ще не те зростання, на яке сподіваються громадяни. Водночас Президент зазначив, що незадоволений темпами реалізації реформ, що розпочалися минулого року. На його думку, гальмування з їх втіленням було пов’язано в тому числі з недоліками в деяких ланках роботи виконавців.

«У цьому залі не знайдеться людини, яка скаже, що задоволена результатами. Але я хотів би сказати: безумовно, результат завжди є наслідком колективної праці... Якщо проаналізуємо всі процеси, які відбувалися у країні в 2011 році, побачимо, що мали місце недоліки в деяких ланках, які гальмували імплементацію розпочатих реформ», — сказав В. Янукович. У зв’язку з цим він висловив думку, що ті міністри, які незадоволені умовами праці, мають написати заяви про відставку, розуміючи при цьому, що назад шляху не буде.

Також глава держави, звернувшись до теми держбюджету на 2012 рік, доручив Кабінету Міністрів та його главі Миколі Азарову впродовж січня справедливо розподілити бюджетні кошти між регіонами. «Критикувати цей бюджет можна як завгодно, але ми розуміємо, чому він був підготовлений поспіхом — тому що країна повинна була жити якось з 1 січня», — сказав він та додав, що передбачені для регіонів ресурси мають бути розподілені так, щоб не було перекосів.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.