Футбол. ФК «Динамо» (Київ) зробив перший трансфер 2012 року. Контракт із клубом строком на 4,5 року підписав нападник Адмір Мехмеді (на знімку), котрий переїхав до столиці України зі швейцарського міста Цюріх (виступав за однойменний клуб).
Мехмеді пройшов поглиблене медобстеження, після чого підписав контракт із «Динамо». До Києва Адмір повернеться 12 січня і розпочне підготовку до другої половини сезону в складі свого нового клубу.
Нагадаємо, що цей форвард народився 16 березня 1991 року, має зріст 181 см і вагу 75 кг. За ФК «Цюріх» виступав у сезонах 2008/09— 2011/12. У чемпіонаті Швейцарії провів 80 матчів, забив 19 м’ячів. В єврокубках зіграв 10 матчів, забив 3 м’ячі. Гравець національної збірної Швейцарії (провів сім матчів). За швейцарську «молодіжку» зіграв у фінальному турнірі Євро-2011 і здобув разом із командою срібну медаль.
Фото з сайту ФК «Цюріх».
Два збори «на закуску»
Напередодні старту Євро-2012 національна збірна України проведе два тренувальні зарубіжні збори. Про це в інтерв’ю офіційному сайту УЄФА розповів її наставник Олег Блохін.
«Після завершення сезону в українській Прем’єр-лізі всі футболісти отримають тиждень відпочинку. Потім у нас будуть тренувальні збори в Туреччині й Австрії. До Києва повернемося перед стартом фінальної частини єврочемпіонату», — сказав він.
Нагадаємо, свій перший поєдинок на Євро-2012 збірна України проведе 11 червня у Києві на НСК «Олімпійський» проти команди Швеції.
Неприємна новина
Це повідомлення багатьох неабияк засмутило. Мова про тренера ФК «Шахтар» Мірчу Луческу, котрий потрапив у транспортну аварію в себе на батьківщині. «Швидка» доправила фахівця до шпиталю з переламами ребер та іншими серйозними травмами. Потерпілого одразу відвідали гравець «Шахтаря» Разван Рац і лікар команди Артур Глущенко. А пізніше й президент клубу Рінат Ахметов.
Спершу лікарі запевняли, що можна обійтися без операції. Однак, на жаль, хірургічне втручання таки знадобилося. Технічно, як стверджують медики, операція пройшла успішно. Залишається побажати панові Луческу якнайшвидшого одужання. Команді важко без нього.
Тепер «Волинь» поведе Дем’яненко...
Позавчора луцька «Волинь» вийшла з відпустки і приступила до роботи з новим тренером. Анатолій Дем’яненко розірвав контракт з узбецьким клубом «Насаф», вже знаходиться в Луцьку і представлений новій команді. Можливі два варіанти угоди: за системою «2+1» або на три роки відразу. Сьогодні команда вирушає на перший закордонний збір до Туреччини.
До речі, «Волинь» у перспективі матиме власну оселю. У поточному місяці луцький стадіон «Підшипник» оглянуть закордонні фахівці, щоб підготувати пропозиції реконструкції об’єкта. Про це розповів віце-президент «Волині» Юрій Савчук. Зокрема він сказав: «У планах керівників клубу — зведення суто футбольного стадіону із критими трибунами. Місткість — 15 тисяч глядачів».
...а Буряк — «Олександрію»
Президент ФК «Олександрія» Микола Лавренко представив гравцям нового наставника команди. Ним, як і повідомлялося раніше, став заслужений тренер України Леонід Буряк.
Президент клубу сказав, що головне завдання колективу — залишитися у Прем’єр-лізі. І його клуб вирішуватиме разом із Буряком, який готовий допомогти. В Олександрії, за словами пана Лавренка, треба створити таку команду, котра гідно гратиме у Прем’єр-лізі.