На Херсонщині зимовий голод дедалі частіше змушує хижаків нападати на домашню худобу просто на пасовищах тих сіл, які межують із плавнями та лісопосадками. У зв’язку із цим місцеві мисливці одержали дозволи організовувати на сіромах облави. Завідувач сектору мисливського господарства управління лісового та мисливського господарства Херсонщини Денис Гончарук каже, що в нинішньому році на території області на початок грудня вже вбили 103 вовки. Однак хижаки встигають збільшувати популяцію швидше, ніж люди її скорочують. 2011-го, приміром, таксація показала наявність у регіоні 256 вовків. Їхньому виживанню сприяє введення заборони на вилучення потомства.
У степовій Таврії поголів’я ланей, оленів і кабанів останніми роками тільки скорочується. Це змушує тих же вовків шукати їжу дедалі ближче до житла. Траплялося, вони нападали на людину — як правило, звірі, що заразилися сказом.
Причому нападають не тільки вовки. У райцентрі Нововоронцовка Херсонської області був випадок, коли на околиці селища на тракториста місцевого сільгосппідприємства просто в його дворі накинувся й до крові покусав дрібний хутровий звір — куниця. Начальник районного управління ветеринарної медицини Інна Далека повідомила, що тракториста обстежили на предмет зараження «водобоязню», однак результат виявився негативним: куниця була не скаженою. Найімовірніше, вона просто вирішила, що чоловік загрожує її потомству, і кинулася його захищати.