Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко направив звернення Прем’єр-міністру Миколі Азарову з проханням надати офіційні роз’яснення стосовно нових правил паркування автотранспорту, які вступили в дію з 1 січня 2012 року. Про це «Голосу України» повідомила прес-служба заступника глави парламенту.
М. Томенко нагадав, що з першого січня 2012 року набули чинності пункти 14 та 16 Правил паркування транспортних засобів, затверджених постановою Кабінету Міністрів від третього грудня 2009 року №1342. Цими пунктами, зокрема, визначається, що майданчики для платного паркування обов’язково повинні бути обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менш як один автомат на 10 місць. Крім того, на спеціально обладнаних майданчиках для платного паркування обов’язково мають бути встановлені автоматичні в’їзні та виїзні термінали.
Водночас, зауважив заступник Голови Верховної Ради, чинними залишилися положення пункту 29 правил, згідно з якими сплата вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування здійснюється як через автомати чи автоматичні в’їзні та виїзні термінали, так і шляхом придбання паркувального талона з визначеною тривалістю стоянки.
Зважаючи на вищезазначене та враховуючи те, що, за повідомленнями багатьох ЗМІ, з першого січня 2012 року водії не зобов’язані сплачувати готівкою за послуги не обладнаних паркоматами та терміналами паркувальних майданчиків, Микола Томенко попросив Прем’єр-міністра вжити заходів для якнайшвидшого надання офіційних роз’яснень.