На Лисичанському склозаводі «Пролетар» припинив роботу цех №4 з виробництва флоат-скла. Як пояснив заступник голови правління ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетар» Андрій Лизенко, причиною зупинки стало насичення українського ринку імпортним товаром, що удвічі нижчий від собівартості лисичанської продукції.

Завод був змушений постійно знижувати ціни на флоат-скло (листове скло, виготовлене на розплаві металу) до рівня імпортної продукції та у зв’язку з цим наростив величезну заборгованість перед постачальниками газу та електроенергії.

Крім того, є великі борги перед банком і постачальниками сировини. Рівень заробітної плати опустився нижче середнього по Луганській області, внаслідок чого почали звільнятися кваліфіковані кадри. На заводі вважають, що підприємство врятує від загибелі встановлення помірної ціни на газ і введення антидемпінгового податку. Керівники підприємства обіцяють вжити заходів, щоб фахівці цеху, які звільнилися, не залишилися без роботи, але не гарантують, що інші виробництва надалі зможуть працювати у звичному ритмі.