У відділенні малоінвазивної хірургії Хмельницької міської лікарні було проведено першу унікальну операцію з видалення вузлів на щитовидній залозі. Апарат для цього було закуплено за залучені лікарнею кошти. За допомогою невеликого проколу в залозу було заведено інструментарій із апарату, який подає лазерний промінь, а потім спалено патологічну тканину. Під вечір прооперована жінка самостійно пішла додому. Подібна операція у класичному виконані вимагає, щоб пацієнт перебував у відділеннях інтенсивної терапії кілька днів, не підводячись з ліжка.
...шукають свідків
Триває розслідування обставин дорожньо-транспортної пригоди, що сталася напередодні Нового року на Хмельниччині, поблизу села Вільхівці Чемеровецького району. Дії працівників обласного управління відповідно до наказу МВС перевіряє робоча група працівників міністерства. Як уже повідомлялось, автомобіль, яким до того користувався голова Тернопільської ОДА, на зустрічній смузі в’їхав в іншу машину. В результаті зіткнення одна особа загинула та двоє було травмовано. Однак, за твердженням тернопільського очільника, він не міг знаходитись на місці ДТП, бо в цей час був на Київщині. Як уже повідомлялося, знайдено водія, котрий перебував за кермом і щез одразу після аварії. Однак наведені факти викликали чимало сумнівів.
Тому на період проведення розслідування відсторонено від виконання службових обов’язків начальника УМВС України в Хмельницькій області генерал-майора міліції Сергія Шутяка. Тимчасово відсторонено від виконання службових обов’язків заступника начальника УМВС в області, начальника управління ДАІ та начальника слідчого відділення Чемеровецького РВ УМВС.
Міліціонери звернулися до мешканців краю: свідків аварії просять відгукнутися.
Хмельницька область.