Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин відкрив у парламенті виставку «На рушниках Полісся рідне моє!».
«Ця виставка — повернення до наших першовитоків. Це — літопис нашої історії, духовності, життя, а також суміш кожної родини і сім’ї в кожному рушникові, який засвідчує звитяжну, складну і навіть трагічну історію українського народу. Бо ці рушники передавали те, що відчували і чим жили наші батьки», — підкреслив Володимир Литвин. Глава парламенту висловив подяку народним депутатам, які відвідали цю виставку, та тим людям, які підтримують дух і традиції нашої держави.
Голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський наголосив: «Наша мета — робити все для розвитку цього виду мистецтва. Тому ми повинні виховувати нинішнє покоління на традиціях попередників».
***
Під час спілкування з журналістами Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що питання стосовно долі газотранспортної системи необхідно розглядати комплексно після чітких домовленостей з Росією щодо співпраці в газовій сфері. «ГТС в Україні є, буде і має бути власністю нашої країни. Інше питання, як її ефективно використовувати. Як на мене, треба вести мову про створення газотранспортного консорціуму для того, щоб ми нашу перевагу перетворили на економічну користь для України», — зазначив глава парламенту. В. Литвин також підкреслив, що будь-яких підстав поспішати з рішенням про долю ГТС до закінчення переговорів з Росією поки що немає. Він повідомив, що з цього приводу вже проводилися консультації з урядом і адміністрацією Президента. «У цьому питанні у парламентаріїв, Кабміну і адміністрації глави держави єдина позиція», — підкреслив Голова Верховної Ради. В. Литвин сказав, якщо в п’ятницю міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко перебуватиме в Києві, то зможе відповісти на всі запитання народних депутатів з цього приводу.
Крім того, Голова Верховної Ради повідомив, що на цьому тижні не буде обрано Голову Рахункової Палати. «Ви чудово розумієте, що в останній тиждень цієї сесії наспіх таку справу робити не просто», — сказав він.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
Цінний подарунок Голови Верховної Ради отримує керівник фольклорного ансамблю «Молодички» Андрушівського районного Будинку культури Галина Білецька (у центрі  — голова Житомирської облради Йосип Запаловський).