На Закарпатті співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність групи осіб з числа місцевих мешканців, які розкрадали нафту з нафтогону «Дружба», що могло завдати державі збитків на суму майже 500 тисяч гривень.
Встановлено, що зловмисники поблизу села Синяк Мукачівського району врізалися в нафтопровід, через який перекачували нафту-сирець до вантажівок  зі спеціально прихованими ємностями. За один рейс правопорушники транспортували понад десять кубічних метрів сировини. Викрадене пальне вивозили до господарських приміщень одного з приватних підприємств села Кольчине того самого Мукачівського району.
Співробітники СБУ затримали автівку із фіктивними реєстраційними номерами одразу після несанкціонованого перекачування продукту з трубопроводу.
У ході обшуку господарських приміщень одного з приватних підприємств села Кольчине вилучено майже 70 кубічних метрів нафти та обладнання для її перекачування. Порушено кримінальну справу. Слідство, як повідомили кореспондентові «Голосу України» у прес-центрі СБ України, триває.